Iordache vine cu o oportunitate pentru tineri

Senatorul Ion Iordache vine în sprijinul tinerilor cu o oportunitate ce are ca scop combaterea lipsei de ocupație și educare antreprenorială. Pe pagina sa de socializare, senatorul Forței Drepte Gorj, a lansat un mesaj însoțit de o fotografie pentru a surprinde ideea proiectului său:

Invit toți tinerii interesați să participe la conferința de lansare a unui proiect finanțat din fonduri europene care are ca principal obiectiv combaterea lipsei de ocupație și educarea antreprenorială.

În următoarele 18 luni ne-am propus:

Proiectul la care Iordache face referire poartă denumirea de “Integritatea durabilă pe piața muncii și creșterea  nivelului de competențe al tinerilor NEETs” – un proiect cofinanțat din Fondul Social European prin “Programul Operațional Capital Uman 2014-2020”.

Scopul acestui proiect este creșterea ocupării, precum și îmbunătățirea nivelului de competențe al tinerilor NEETs șomeri cu vârsta între 16-29 ani, înregistrați la Serviciul Public de Ocupare, cu rezidență în regiunea de dezvoltare Sud-Vest Oltenia prin: derularea programului de formare Montator rigips pentru 68 persoane, programul de formare Lucrător în alimentație pentru 68 persoane, derularea programului de evaluare a competențelor dobândite în mod informal pentru 180 persoane și programului de Competențe Antreprenoriale pentru 64 persoane. Competitivitatea pe piața muncii este direct determinate de nivelul de educație și calitatea pregătirii educaționale a resursei umane.