Au început înscrierile la Bac pentru sesiunea din toamnă

În perioada 18-25 iulie, potrivit calendarului, încep înscrierile pentru examenul de Bacalaureat, sesiunea de toamnă.

Absolvenții de liceu care nu s-au înscris la prima sesiune de Bacalaureat, au rămas corigenți sau nu au reușit să promoveze examenele, mai au o șansă în sesiunea de toamnă.

Probele scrise vor fi începe pe 16 august cu proba de Limba si literatura română, pe 17 august va fi susținută proba obligatorie a profilului, pe 18 august proba la alegerea a profilului și specializării, iar, unde este cazul, pe 19 august se va desfășura proba de Limba și literatura maternă.

Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare în limba română va avea loc în intervalul 22-23 august, pe 24 august se va susține evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, unde este cazul, pe 25 august evaluarea competențelor digitale și, în intervalul 26-29 august, va avea loc evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internțională.

Rezultatele la probele scrise se vor afișa pe 31 august până la ora 12:00 și în aceeași zi se vor putea depune eventualele contestații până la ora 18:00

Rezultatele finle se vor afișa pe 3 septembrie, când absolvenții de liceu vor afla dacă au promovat examenul maturității.