Procesul de recensământ se va încheia la sfarșitul săptămânii

În ciuda faptului că recensământul populației și al locuințelor se apropie de final, situația de la nivelul județului Gorj nu arată prea bine.

O statistică realizată la nivelul județului Gorj indică faptul că până ieri, 17 iulie, un număr de 294 133 de persoane au fost recenzate din ambele etape de recenzare și reprezintă 96,8 % din populația rezidentă estimată.

Dintr-un total de 70 de Unități Administrativ Teritoriale, 45 au atins și depășit populația rezidentă estimată la 1 decembrie 2021, 9 Unități Administrativ Teritoriale se situează peste media județului, dar și 16 localități care sunt sub ritmul de recenzare.

În ceea ce priveste Municipiul Târgu-Jiu, au fost recenzate 60 176 de persoane din cele 74 150 estimate, în ambele etape de recenzare, adică 80,8 % din populația rezidentă estimată.

Un ritm de recenzare lent se regăsește și la Godinești unde 84,7% din locuitori au fost recenzați, Sacelu cu 86%, Ionești cu 89,1%, Aninoasă cu 89,2%, Plopșoru cu 89,9%.

Datele provizorii vor fi comunicate la sfârșitul anului, la 31 decembrie 2022, către Comisia Eurostat, acestea fiind foarte importante atunci când se vorbește despre accesarea unor fonduri.

Vasile Păunescu, director executiv la Direcția Județeană de Statistică Gorj, a dorit să precizeze faptul că datele colectate prin procesul de recensământ nu sunt și vor fi utilizate în scopuri fiscale, de impozitare