ActualitatePoliticaSliderSocialUltima ora

Mihai Weber- Dezastrul din Oltenia, evitat în ultimul moment!

Mihai Weber, președinte PSD Gorj, a ieșit cu o postare, în această dimineață, pe pagina sa de socializare, unde a dorit să anunțe victoria celei mai importante bătălii din Gorj, și anume faptul că există viitor pentru Complexul Energetic Oltenia.

Acesta declară că s-a reușit securizarea companiei din Gorj prin continuarea extragerii și prelucrării cărbunelui cât timp rezerva existentă va permite acest lucru.

Închiderea carierelor, susține Weber, ar fi condus la un dezastru economic și social fără precdent.

„Dezastrul din Oltenia, evitat în ultimul moment!

S-a încheiat una dintre cele mai grele sesiuni din mandatul de deputat, însă satisfacția rezultatelor este pe măsură. Am câștigat cea mai IMPORTANTĂ bătălie pentru Gorj din ultimul deceniu: C.E.OLTENIA, unitatea producătoare de energie, de care depinde soarta a zeci de mii de gorjeni, ARE VIITOR!

Miza și presiunile pentru închiderea mineritului au fost uriașe. Însă, în contextul actual,  în care toate țările își PROTEJEAZĂ resursele energetice pentru a-și asigura INDEPENDENȚA ENERGETICĂ, am REUȘIT să securizam compania din Gorj prin continuarea extragerii și prelucrării cărbunelui  atât timp cât permite rezerva existentă.

 Ce s-ar fi întâmplat dacă legea decarbonizării ar fi trecut în forma inițial!

În 2,3 ani se punea lacătul pe cărbune, iar asta însemna un dezastru economic și social greu de imaginat pentru Oltenia, dar în special pentru județul Gorj.

Din păcate, urmările catastrofalei guvernări USR-PNL se resimt în aproape toate domeniile.

Cele mai grave erori au fost produse în zonele cele mai importante, care fac diferența dintre nivelurile de trai ale populației: ENERGIA, GAZELE, COMBUSTIBILII.

 Liberalizarea prețurilor la energie și gaze au produs efecte de necontrolat, iar acum suntem în situația de a suporta explozia prețurilor la toate produsele. „- a declarat Mihai Weber pe pagina sa de Facebook

Articole similare

Back to top button