ActualitateSliderSocialUltima ora

Zeci de studenți la medicină fac practică la SJU Târgu Jiu

Zeci de tineri gorjeni, studenți la facultăți de medicină din întreaga țară, au depus la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, dosarele de practică medicală. Înainte de 2020, anual la unitatea medicală făceau practică aproximativ 150 de viitori medici.

După ce în cursul anului 2020, studenții la Medicină nu au putut face stagiile de practică în unitățile medicale cu paturi, anul trecut a fost prezent un număr de 162 de practicanți, iar acum au început, din nou, să vină în număr mare pentru a depune actele necesare. La Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu sunt înregistrate și acceptate, până în prezent, 65 de dosare.

Stagiul de practică medicală are 20 de zile și poate fi efectuat în perioada iulie-septembrie 2022. La finalul stagiului, studenților li se eliberează o fișă de evaluare. Anul acesta marea majoritate a studenților care vor face stagiul de practică la SJU Târgu Jiu urmează cursurile Facultății de Medicină din Timișoara. Au mai depus dosare studenți ai Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București (2 studenți), Universității de Medicină și Farmacie Craiova (2 studenți), dar și de la Universitatea „Constantin Brâncuși” (specialitatea inginerie medicală-patru studenți).

Tinerii viitori medici spun că în perioada stagiului de practică medicală observă câte sacrificii cere această profesie. O zi de practică în spital poate fi obositoare, dar în același timp le arată studenților mediul în care vor lucra, și mai ales care sunt dificultățile pe care le vor întâlni în acest domeniu. Contactul dintre pacient și medicinist este unul foarte important, iar acest lucru pune bazele acestei meserii.

Articole similare

Back to top button