ActualitateSliderSocialUltima ora

De drag sau de nevoie, românii merg la Băile Săcelu

La începutul lunii iunie Complexul Energetic Oltenia a deschis bazinele cu apă termală de la Săcelu, unde compania a alocat peste 54.000 lei în vederea amenajării zonei.

Potențialul surselor hidrominerale este valorificat la Săcelu prin bazine cu apă minerală, izvoare și foraje. Bazinele cu apă minerală au valoare terapeutică prin conținutul bogat în sulf, clor, brom și iod. Apele minerale de zăcământ, nămolul terapeutic și climatul zonei au constituit factorii determinanți ai apariției și dezvoltării stațiunii, unde oamenii vin să trateze diverse afecțiuni:

  • afecțiuni ale aparatului locomotor (afecțiuni reumatismale, inflamatorii, degenerative, abarticulare, osteoporoză)
  • afecțiuni neurologice periferice (pareze ușoare, paralizii)
  • afecțiuni ale sistemului nervos central
  • afecțiuni ginecologice
  • afecțiuni ale aparatului respirator
  • afecțiuni digestive, hepato-biliare și renale.

Oamenii veniți la tratament și-au arătat, totuși, o parte de nemulțumire cu privire la unele condițiile din stațiune. Aceștia s-au plâns de faptul că hotelul și cantina sunt închise, ceea ce îi determină să opteze pentru o cazare la localnici.

În ceea ce privește prețurile din stațiune, părerile sunt împărțite. Pentru unele persoane acestea sunt accesibile, pentru altele mai puțin accesibile. Ceea ce îi determină pe oameni să continue frecventarea acestei baze de tratament este necesitatea din punct de vedere medical, nămolul fiind renumit pentru tratarea multor afecțiuni.

Articole similare

Back to top button