ActualitateSliderSocialUltima ora

Pe Cotojman nu îl sperie nimic, nici măcar seceta

Atât la nivel local, cât și la nivel național, se discută despre o viitoare secetă cauzată de precipitațiile extrem de reduse, lucru care atrage după sine o eventuală raționalizare a apei. Aceste aspecte nu par, însă, să îl sperie pe Liviu Cotojman, primarul localității Roșia de Amaradia. În cadrul emisiunii “În Interes Public” de la Gorj TV, în data de 7 iulie, întrebat cum va gestiona o posibilă secetă, edilul susține că dispune de suficiente resurse de apă și, la fel ca în anul 2021, încurajează oamenii inclusive să își ude grădinile.

Evident, ne întrebăm ce ritualuri face Cotojman pentru ca această resursă vitală – apa – să nu îi lipsească din comuna pe care o conduce. Nu este vorba despre niciun ritual ortodox sau mai puțin ortodox, este vorba despre o strategie bine pusă la punct. Având în vedere faptul că precipitațiile extrem de reduse pot conduce la o secetă aprigă, edilul de la Roșia de Amaradia a mizat pe forarea puțurilor la adâncime și înmagazinarea apei în bazine.

Faptul că nu se poate plânge de necesitatea de a impune restricționarea consumului de apă, asta nu înseamnă că este încurajat consumul în exces sau lipsit de responsabilitate. De asemenea, și oamenii au observat că în momentul în care consumă apă intens, se pot confrunta cu scăderi de presiune.

Pe lângă faptul că bazinele lui Cotojman sunt în permanență pline cu apă, locuitorii comunei beneficiază de această resursă și la un preț de invidiat, cel mai mic din județ la momentul actual. Discutăm de o valoare de nici mai mult, nici mai puțin de 2 lei/mc.

Articole similare

Back to top button