Dan Vîlcenu- PSD vine cu cheltuieli bugetare

Invitat în emisiunea News Talk de la Profit News TV, fostul ministru al Finanțelor, Dan Vîlceanu, a răspuns la o serie de întrebări ce îl vizau pe Adrian Câciu, actualul ministru al Finanțelor.

Din punctul de vedere al lui Dan Vîlceanu, Adrian Câciu ar trebui să fie mai atent și să invețe să spună nu, având responsabilitatea gestionării banilor cetătenilor. Referitor la inflație, acesta nu este suprins de nivelul la care a ajuns, punând pe această seamă faptul că PSD a venit cu cheltuieli bugetare, fiind un lucru deja cunoscut.

Acesta a mai declarat și faptul că există o limită până la care trebuie oprită creșterea cheltuielilor. Fără a genera dezechilibre, pragul se ridica undeva la 7 miliarde de lei, însă, la momentul actual cheltuielile sunt mult mai mari. Fiind adoptate de Executiv cele două pachete de măsuri sociale și economice, cheltuielile au crescut cu mai mult de 20 de miliarde de lei.

”Mi s-a părut că trebuie să înveţe să spună Nu, el are responsabilitatea gestionării banilor cetăţenilor. (..) Nu mă miră că avem inflaţia la nivelul ăsta şi e un lucru pe care l-am discutat de când construiam această coaliţie. De atunci s-a văzut şi e un lucru arhicunoscut, că PSD vine cu cheltuieli bugetare. (..) Am spus de atunci că este un prag la care trebuie să ne oprim cu creşterea cheltuielilor, la momentul acela, undeva la 7 miliarde ne permiteam să creştem cheltuielile fără a genera dezechilibre. Acum, sunt mult mai mari”

Dan Vîlceanu consideră că trebuie să avem un sistem de taxare echitabil, dar cât timp unii plătesc și alții nu, mereu va fi o inechitabilitate.