Dan Vîlceanu: cu premier PSD, avem taxă de solidaritate și impozit progresiv

În cursul zilei de ieri, invitat la emisiunea Talk News, liberalul Dan Vîlceanu a avut câteva declarații importante legate de evenimentele din ultima perioadă. După cum se știe, Florin Cîțu a fost debarcat de la șefia conducerii filialei PNL Sector III iar la Gorj s-a constituit o comisie care să analizeze activitatea organizației și să stabilească în 30 zile dacă se impun sau nu alegeri.

”În ceea ce îl priveşte pe Florin Cîţu, sincer, mă aşteptam să fie schimbat de la Senat. Decizia este luată de partid, vei putea sta pe o funcţie în partid cât timp te susţine partidul” a declarat Dan Vîlceanu.

Șefia Senatului a fost un alt post pe care liberalii și l-au dorit „smuls” din „ghearele” lui Florin Cîțu, lucru care s-a întâmplat.

Un alt punct abordat în emisiune a fost despre decizia lui Dan Vîlceanu de a pleca din PNL, decizie pe care a infirmat-o. Acesta a precizat că nu a avut niciodată gândul de a pleca din partid.

 ”Doamne fereşte, nu am avut vreodată un gând să plecăm din partid. Dacă nu îţi mai place, pleci acasă, aşa cum a făcut Crin Antonescu”

Legat de rotația premierilor, liberalul nu crede că se va produce, argumentând prin faptul că România nu este o tară care să aibă o coaliție de mare succes.

”Nu prea cred, România nu e o ţară care să fi văzut o coaliţie de mare succes, chiar şi USL-ul, acel mare mastodont, (..) a sfârşit la un an şi ceva, pentru că diferenţele doctrinare, ideologice, sunt atât de mari, şi acum se văd în actuala coaliţie”

Tot pe același subiect, acesta prevede două scenarii în apropierea campaniei electorale: PNL fie își va menține premierul și PSD va fi de acord cu aceleași ministere, fie va pleca PSD, pentru că PNL nu poate pleca, decât dacă premieul va demisiona.

”Cred că la rotaţie, apropiindu-se campania electotală, la câtă politică ştiu eu, se vor întâmpla două lucruri posibile. Ori PNL va menţine premierul şi PSD va fi de acord, cu aceleaşi ministere, ori pleacă PSD, pentru că nu poate pleca PNL, decât dacă demisionează premierul. Am mai văziut acest film. Ori, se întâmplă rotaţia şi PSD te scoate de la guvernare, pentru că se vor apropia alegerile şi nu va funcţiona, nu vei putea sta împreună”

Dan Vîlceanu a mai afirmat și faptul că în prezența unui premier PSD va exista și taxă de solidaritate și impozit progresiv.

”dacă aveam premier PSD, aveam şi taxă de solidaritate şi impozit progresiv, nici nu se discuta”.