Încă un weekend de spectacole la Gorj

Weekend-ul acesta județul Gorj a răsunat de muzică și râsete, de chef și voie bună. În multe dintre localități, autoritățile locale și nu numai au organizat o serie de evenimente care au bucurat cetățenii de toate vârstele.

În comuna Dănești condusă de primarul Mădălin Paliță au debutat anul acesta zilele comunei. Dorința de a lua parte la un asemenea eveniment a fost confirmată de numărul mare de participanți pentru care au fost pregătite diverse activități. Cu mic, cu mare, copii, bătrâni, bărbați femei au luat parte activ la spectacole. Bucuria întâlnirii, a revederii s-a citit pe chipurile tuturor, lături de un sentiment de satisfacție, de împlinire, de sărbătoare care plutea în aer. Concurs de ciclism pentru copii, campionat de table, jocuri tematice, horele tradiționale în care oamenii se prindeau cu drag. Acesta este o trecere în revistă a cum au decurs cele două zile pentru locuitorii comunei Dănești.

În localitatea Peștișani în acest weekend a avut loc cea de-a V-a ediție a Festivalului RomânIA autentică. Comuna lui Brâncuși și-a întâmpinat oaspeții cu un regal de muzică populară și voie bună. Anul acesta evenimentul a marcat o premieră – un simultan de cultură populară românească între Hobiția, Iași și Paris – în cadrul unui regal în care meșteșugari, interpreți de muzică populară și instrumentiști au încântat participanții.

În localitatea Curtișoara a fost serbată cu mare drag Ziua Națională a Iei. Participanții au îmbrăcat cu mândrie straiul popular, simțindu-se mândri de frumusețea cusăturii și de originalitatea hainelor noastre tradiționale. La Muzeul Satului de la Curtișoara oamenii au avut prilejul de a admira ia gorjenească din toate zonele județului. Un număr foarte mare de tineri au participat în cadrul acestui eveniment îmbrăcați în straie tradiționale, promovând în comunitatea de astăzi importanța păstrării tradițiilor noastre românești.

Nici Polata nu a lipsit de pe lista zonelor de sărbătoare. Weekend-ul acesta a avut loc cea de-a treia ediție a festivalului de lavandă. În centrul ineditei manifestări s-a aflat Căsuța Lavandinne, administrată de Ana Neagu. Deschiderea festivalului a avut loc sâmbătă, 25 iunie, cu un program dedicat copiilor, program în care au fost incluse picturi pe față, mascote, elementul principal fiind piesa de teatru “Scufița Roșie” susținută de actorii Teatrului Dramatic “Elvira Godeanu” Târgu Jiu. În continuarea zilei de sâmbătă participanții s-au putut bucura de frumusețea peisajului desprins parcă din filele unui basm și de o expoziție foto ce surprinde paralele dintre Târgu Jiul de acum și cel de odinioară. Programul de duminică a fost destinat unui caz umanitar pe care organizatorii festivalului îl susțin. Astfel, banii strânși de pe biletele concertului de duminică, au fost donați unor gemeni care au nevoie de ajutor.