USR a depus o nouă moțiune împotriva lui Virgil Popescu

USR a depus în cursul acestei săptămâni o nouă moțiune simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu. Pe pagina sa de socializare, Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt USR a postat un mesaj prin care le cere social democraților să arate că își doresc cu adevărat să realizeze acest lucru:

PSD, aveți șansa și să scăpați de Virgil Popescu, și să arătați că vă pasă cu adevărat de prețurile la carburanți.

USR a depus o nouă moțiune simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu. Acest om nu mai trebuie să ocupe o funcție publică nu de azi, ci din decembrie, când, în plină iarnă, milioane de români au fost obligați să plătească facturi uriașe la energie, fără ca statul să ia vreo măsură.

Dacă vor să scape de el, PSD e așteptat să voteze moțiunea simplă depusă astăzi.

Dacă vor să reducă prețul la carburanți, soluția e simplă. Nu vă mai opuneți proiectului USR de reducere a TVA-ului la carburanți de la 19% la 5%! E un proiect depusă încă din urmă cu 5 luni. Am făcut repetate solicitări în Comitetul Liderilor de a introduce proiectul la vot, PSD, PNL și UDMR s-au opus mereu.” 

Radu Miruță, deputat USR Gorj, declară că ceea ce face PSD nu reprezintă altceva decât o ipocrizie în cazul în care nu vor vota pentru demiterea din funcție a lui Virgil Popescu, având în vedere ieșirea publică critică la adresa acestuia.

Principalele argumente ce susțin această moțiune de cenzură sunt reprezentate de lipsa acțiunilor cu privire la ceea ce se întâmplă în spațiul economic energetic românesc din ultima perioadă.

Miruță a adus în discuție inclusiv situația actuală din Complexul Energetic Oltenia unde lucrurile pare că au scăpat de sub control iar ministrul Energiei nici măcar nu a vorbit despre neregulile din această companie.