ActualitateSliderSocialUltima ora

Incendiu la liftul de serviciu al SJU Târgu Jiu de pe strada Tudor Vladimirescu

La liftul de serviciu al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, clădirea situată pe strada Tudor Vladimirescu, a avut loc, astăzi, 22 iunie, o degajare puternică de fum din cauza supraîncălzirii unui cablu electric. În lift nu se afla nicio persoană, în urma acestui eveniment nefiind înregistrate victime, ci doar pagube materiale.

În momentul producerii evenimentului, liftul era oprit la etajul III, la Secția Chirurgie II. Din cauza fumului dens, conducerea Secțiilor Chirurgie II și Chirurgie I (situată la etajul II al unității medicale) a decis evacuarea pacienților, conform planului de evacuare, la locul de evacuare din curtea interioară a spitalului. Au fost evacuați 30 de pacienți de la Secția Chirurgie II și 23 de pacienți de la Secția Chirurgie I.

Nu a fost vorba despre un incendiu cu flacără, ci doar de degajări puternice de fum. De asemenea, starea de sănătate a pacienților nu a fost afectată de fumul dens și nu a fost nevoie de transferul acestora la alte unități sanitare.

După încheierea intervenției pompierilor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj, pacienții au fost readuși în cele două secții.

Liftul de serviciu a fost modernizat în decembrie 2015, este autorizat ISCIR/CNCIR și urmează ca în octombrie 2022 să fie verificat pentru reautorizare.

Articole similare

Back to top button