ActualitateSliderSocialUltima ora

UCB Târgu Jiu se luptă pentru a primi finanțare prin PNRR

Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu a depus cererea de finanțare pentru proiectul „Dezvoltarea infrastructurii digitale a UCB în vederea pregătirii acesteia pentru meseriile viitorului”. Valoarea proiectului se ridică la suma de 13.150.315,00 lei fără TVA, respectiv 15.648.874,8 lei cu TVA. Prin acest proiect, conducerea instituției de învățământ superior își dorește să îmbunătățească competențele digitale ale studenților, cadrelor didactice și de cercetare, dar și pe cele ale personalului didactic auxiliar.

Obiectivul general al proiectului este creșterea competitivității Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu printr-o abordare integrată care vizează crearea și modernizarea de laboratoare și centre de cercetare, dar și actualizarea programelor de studii. Astfel, la finalul proiectului, se vor crea/moderniza 21 de centre de cercetare și laboratoare, precum și biblioteci digitale care vor fi dotate cu echipamente de ultimă generație, astfel fiind posibilă deschiderea de noi direcții de cercetare, precum și introducerea metodelor inovative de predare-învățare și de realizare a pregătirii practice.

Fiecare dintre cele patru facultăți ce se regăsesc în cadrul instituției de învățământ superior va beneficia de investițiile din acest proiect, precum și structurile departamentale și institutele de cercetare. Mai mult, în conformitate cu strategia de digitalizare a UCB se va asigura prin proiect o infrastructură centralizată pentru stocarea datelor și informațiilor generate de laboratoarele și centrele de cercetare dotate prin proiect, împreuna cu soluții care să asigure conectivitatea tuturor laboratoarelor la infrastructura de comunicații a universității și la Internet.

Articole similare

Back to top button