ActualitateSliderSocialUltima ora

Ce subiecte au avut elevii la prima probă a Evaluării Naționnale

Examenul de Evaluare Națională 2022 a început astăzi, 14 iunie, cu proba la Limba Română. Pentru rezolvarea subiectelor elevii au avut la dispoziție 120 de minute. În afară de studiul la clasă, elevii de clasa a VIII-au au avut la dispoziție și o  serie de teste de antrenament pentru a se familiariza cu rezolvarea subiectelor la română pentru Evaluarea Națională. Elevii care au susținut examenul la Limba Română de la au avut de rezolvat două subiecte, cu mai multe cerințe, la primul dintre ele primind fragmente din “Toate pânzele sus!” de Radu Tudoran și din “Frânturi din viața lui Delavrancea” de Cella Delavrancea.

La subiectul al doilea, elevii clasei a VIII-a au avut de redactat un text narativ, de maximum 150 de cuvinte, în care să prezinte cea mai frumoasă întâmplare din vacanță. Textul trebuia să includă o secvență descriptivă și o secvență dialogată.

La nivelul județului Gorj, dintr-un total de 2743 de elevi înscriși, au participat 2678 de elevi la prima probă, fiind înregistrați 65 de absenți. Nu a fost înregistrat niciun incident.

A doua probă va fi cea la disciplina Matematică, joi, 16 iunie, iar afișarea rezultatelor se va face pe data de 23 iunie, când cei nemulțumiți de notele primite pot face contestații. Pe 30 iunie, după soluționarea acestora, se vor publica rezultatele finale la Evaluare Națională 2022.

Articole similare

Back to top button