ActualitateSliderSocialUltima ora

Focar de pestă porcină în Padeș și Căpreni

Dacă în urmă cu două săptămâni nu se discuta despre vreun caz de pestă porcină africană depistat în județul Gorj, în prezent lucrurile stau altfel. La momentul actual există două focare în localitățile Padeș (Motru Sec) și Căpreni (Aluniș)

După cum declară directorul DSVSA Gorj, Sorin Ștefănescu, principala cauză care determină apariția unor astfel de focare are la bază mediul silvatic. Oamenii își desfășoară tot mai des activități prin aceste zone, de la culesul ciupercilor până la cositul fânului.

Principala problemă nu constă în deplasarea frecventă a oamenilor în pădure ci în nerespectarea condițiilor și recomandărilor pe care inspectorii și reprezentanții DSVSA continuă să le fac. Recomandările care vin din partea acestor persoane autorizate presupun schimbarea vestimentației persoanelor care au efectuat deplasări în aceste zone și ulterior au fost nevoite să pătrundă în adăpostul suinelor. Tot la capitolul de recomandări intră și administrarea hranei suinelor care trebuie să provină din magazine de specialitate.

Articole similare

Back to top button