ActualitateSliderSocialUltima ora

Dacă e joi, e grevă!!!

Minerii și energeticienii și-au anunțat din nou prezența, mâine, în Piața Prefecturii din Târgu Jiu. Ei protestează de mai bine de un an obținând în tot acest timp legea 197/2021 și legea 74/2022.

Principalul motiv al protestelor este legat de neaplicarea legii 197/2021, lege despre care minerii și energeticienii din Gorj spun că le-ar rezolva toate problemele.

Legea 74/2022 începe să producă și ea efecte astfel că au început să fie aprobate dosarele de pensionare pe această lege.

“Salvarea salariaților din C.E.Oltenia trebuie să înceapă în primul rând cu deblocarea și aplicarea în totalitate a legii 197/2021! Trebuie făcute URGENT angajări pentru întinerirea forței de muncă și ameliorarea deficitului de personal din producție! Și nu în ultimul rând trebuie făcute URGENT investiții reale și consistente în utilajele, liniile tehnologie și instalațiile din C.E.Oltenia!”, a scris astăzi Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu.

În același timp, Manu Tomescu atrage atenția asupra PLANULUI DE ÎNCHIDERE al C.E.Oltenia, spunând că sunt lăsați singuri în fața acestui plan, că nici măcar liderii de sindicat ai celorlalte sindicate nu au făcut un singur protest pe această temă.

 

“Guvernanții au dat ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru ÎNCHIDEREA activității de producție a energiei electrice pe bază de cărbune, un PLAN DE ÎNCHIDERE de la care nu se abat și pe care îl respectă cu strictețe, însă când vine vorba despre noi, despre oamenii care muncim în acest domeniu, nu au nici-un plan și pur și simplu suntem lăsați la voia sorții!

……….

Suntem lăsați singuri în fața acestui PLAN DE ÎNCHIDERE pentru că SISTEMUL politico-sindical din jurul C.E.Oltenia este clar de partea guvernului în această privință! Doar i-am văzut cu toții cum s-au tras în poze pe la tot felul de întâlniri avute la București!

Nu cred că s-a mai întâmplat vreodată în lumea asta ca un guvern să dea o Ordonanță de Urgență pentru închiderea unei activități prin care se vor pierde mii de locuri de muncă, iar conducătorii majorității sindicatelor din acel domeniu de activitate să nu organizeze nici măcar un singur protest!

Stimați colegi, noi liderii Sindicatului Energia Rovinari împreună cu toți ceilalți protestatari din Piața Prefecturii, Tg-Jiu, nu vom aștepta ca mieii la tăiere și ne vom bate până la capăt pentru PROTECȚIA SOCIALĂ a tuturor salariaților din C.E.Oltenia, în fața acestui PLAN DE ÎNCHIDERE!

Vă așteptăm să veniți alături de noi și împreună să ne luptăm pentru drepturile și interesele noastre!

Vă salut și vă doresc tuturor numai bine!”, a comentat Manu Tomescu pe pagina sa de socializare.

În acest moment este în dezbatere publică OUG pentru închiderea definitivă a energiei produsă pe bază de cărbune.

Liderii politici ai principalelor partide de la Gorj dau asigurări că nu vor vota acesta ordonanță.

Articole similare

Back to top button