Misiune specială pentru un ofițer jandarm din Târgu Jiu

Începând cu luna iunie, un ofițer jandarm – locotenentul colonel Fotescu Gabriel din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj participă la o nouă provocare – o misiune în Republica Centrafricana din Africa, sub egida O.N.U.

Ofițerul deține experiență în misiuni internaționale, participând în perioada 2015-2017 la misiuni în Republica Mali. Totodată în anul 2021 a îndeplinit și funcția de comandant al Cursului Superior Internațional care a fost organizat de Jandarmeria Română la Școala de Aplicație pentru Ofițeri a Jandarmeriei Române integrând ofițeri din nouă țări de pe patru continente.

Noua misiune denumită MINUSCA (Misiunea Multidimensională Integrată de Stabilizare a Națiunilor Unite în Republica Centrafricană) constă într-o operațiune de menținere a păcii. Misiunea îi va permite ofițerului să pună în practică experiența acumulată în decursul a peste 21 de ani de activitate în cadrul Jandarmeriei Române și să acumuleze și integreze modul cum se execută misiuni de către reprezentanții altor state O.N.U.