ActualitateSliderSocialUltima ora

Program dedicat Zilei Eroilor

Ziua Eroilor este o sărbătoare națională în România pentru comemorarea bărbaților și femeilor ce au murit în timp ce serveau forțele armate. Instituția Prefectului, Consiliul Județean, Consiliul Local, Primăria Târgu Jiu și Garnizoana Târgu Jiu au adus astăzi un omagiu celor căzuți pe frontul de luptă pentru a-și servi țara. Acest eveniment s-a desfășurat în Cimitirul Internațional al Eroilor Târgu Jiu, locul unde își dorm somnul de veci soldați români, germani, austro-ungari și sovietici.

Ziua Eroilor de anul acesta a fost sărbătorită alături de sărbătoarea Înălțării Domnului, astfel că autoritățile locale au luat parte inclusiv la slujba de pomenire a eroilor căzuți pe front în încercarea de a-și apăra patria.

Ziua de 2 Iunie nu reprezintă altceva decât o zi cu o puternică încărcătură istorică, astfel că scurta lecție de istorie la care au luat parte astăzi autoritățile locale ale județului Gorj a fost susținută de către Gheorghe Nichifor, vicepreședintele Consiliului Județean Gorj.

Ceremonia a luat sfârșit prin intonarea imnului eroilor, depunerea de flori și coroane la mormintele acestora și defilarea Gărzii de Onoare. Comemorarea Zilei Eroilor s-a realizat prin grija primăriilor, consiliilor locale și unităților de învățământ în toate localitățile unde există Monumente ale Eroilor Neamului, prin manifestări similar celei din Târgu Jiu.

Articole similare

Back to top button