Încep din nou protestele la Gorj!

În poliție există pensionări la 45 – 50 ani, magistrații și procurorii se pensionează și ei la vârste asemănătoare așa că îndreptățiți sau nu, minerii și energeticienii doresc și ei să se pensioneze la 52 ani.

Sigur, îndreptățiți sunt datorită condițiilor de muncă pe care le-au avut de-a lungul anilor.Legea pentru care o parte a minerilor și energeticienilor din Gorj protestează, este legea 197/2021, lege pe care și-o asumă Radu Miruță, deputat USR de Gorj.

O altă lege proaspătă este legea 74/2022, lege asumată de actuala coaliție. Liderul de la Gorj,Mihai Weber a pus legea în dezbatere și a așteptat amendamente pentru ca această lege să fie completă, să nu mai nască discuții. Tot ceea ce a fost de adăugat s-a adăugat, acum la câteva luni după întrarea în vigoare se strigă și se spune că nu produce efectele pe care minerii și energeticienii le-au dorit.Încep din nou protestele la Gorj!

După o perioadă în care Casa de Pensii Gorj a primit dosarele de pensionare ale minerilor și energeticienilor, ne-am trezit acum că încă nu există un soft care să facă treaba legată de pensionare. Sigur, nici nu știa nimeni că o să fie un val de dosare și probabil că nu se așteptau la acest lucru. Cert este că treaba merge greu la Casa de Pensii.

O parte din cei care au fost prezenți în Piața Prefecturii din Târgu Jiu au hotărât că este momentul să reia aceste proteste.

“Dragi colegi, astăzi reluăm protestele pentru APLICAREA LEGII 197/2021!!!Proteste pentru reducerea vârstei de pensionare cu 13 ani, pentru un stagiu de 25 de ani în activităţile prevăzute la Art. 30 alin. (1) litera i).Proteste pentru calcularea punctajului mediu anual, folosind Stagiul Complet de Cotizare de 25 de ani!!!Dragi colegi, doar împreună, și doar prin proteste, putem obține aceste drepturi!!!Chiar și cu opoziția “marilor lideri”!!!Am demonstrat-o și în 2019!!!Vă așteptăm alături de noi, în Piața Prefecturii din Tg. Jiu, începând cu ora 16.00!!!UNITATE!!!NU CEDĂM!!! NU CEDĂM!!!”, a scris Vasile Tivig, unul dintre protestatari pe pagina sa de socializare.

Astfel că, protestatarii au luat hotărârea ca în fiecare zi de joi, între orele 16:00 – 18:00 să fie prezenți în Piața Prefecturii din Târgu Jiu pentru a protesta cu privire la aplicarea legii 197/2021.