ActualitateSliderSocialUltima ora

Sancțiuni DSVSA Gorj. Focar de pestă porcină în Padeș

În cursul săptămânii trecute inspectorii DSVSA Gorj au efectuat un număr de 185 de controale în unități și obiective supuse controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor.

În timpul controalelor efectuate au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale reprezentând 6 amenzi în cuantum de 5.960 lei, unor operatori / persoane fizice din Cătunele, Polovragi, Rovinari și Stănești.

3 amenzi în valoare de 720 lei au fost aplicate conducătorilor unor autoutilitare, pentru transportul unor păsări cu mijloace de transport neautorizate.

O amendă în valoare de 1000 lei a fost aplicată, de asemenea, unei farmacii veterinare întrucât inspectorii au constatat faptul că aceasta elibera medicamente fără prescripție medicală.

O altă sancțiune care însumează 1.600 lei a fost aplicată proprietarului unei exploatații non-profesionale de animale, pentru sacrificarea unor ovine și caprine fără a notifica medicul veterinar de liberă practică împuternicit și fără a preda crotaliile animalelor.

Ultima dar probabil nu cea din urmă sancțiune în valoare de 1.200 lei a fost aplicată angajatei unui magazin alimentar, întrucât nu a prezentat fișa de aptitudini pentru a face dovada verificării epidemiologice periodice la o unitate medicală specializată.

Raportările DSVSA Gorj nu se opresc aici. Dacă în ultimele 3 săptămâni, inspectorii s-au bucurat de absența unui focar de pestă porcină, în urma cercetărilor în teren a fost identificat un astfel de focar în Padeș, satul Motru Sec.

Articole similare

Back to top button