ActualitateSliderSocialUltima ora

„Bursa generală a locurilor de muncă“

În vederea creșterii gradului de ocupare a forței de muncă în rândul persoanelor în căutarea unui loc de muncă, AJOFM Gorj organizează în data de 20 mai, începând cu ora 10:00, în Târgu-Jiu, la parterul clădirii din Campusul Studențesc Debarcader al Universității Constantin Brâncuși  „Bursa generală a locurilor de muncă“.

Pentru identificarea unui număr cât mai mare de locuri de muncă, care să acopere o gamă cât mai diversă de meserii din diferite domenii de activitate și care să fie oferite persoanelor care vor participa la acest târg de locuri de muncă, salariații AJOFM Gorj desfășoară acțiuni de contactare a agenților economici și de invitare a acestora să participe la acest târg de locuri de muncă.

Până în momentul de față au confirmat participarea la această bursă 54 angajatori din 112 contactați. Aceștia oferă un număr total de 723 locuri de muncă, pentru diverse meserii: zidar, dulgher, fierar betonist, muncitor necalificat, electrician, lăcătuș mecanic, sudor, agent vânzări etc. Din totalul de 723 de locuri, 45 sunt pentru ci cu studii superioare. Atât persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, persoane care se angajează cu normă întreagă în perioada în care sunt înregistrați la AJOFM Gorj, cât şi angajatorii care au locuri de muncă disponibile pot beneficia de sprijin financiar oferit în condițiile Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă.

“Creșterea șanselor de ocupare a persoanelor în căutarea unui loc de muncă se poate realiza de către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă și prin acordarea măsurilor pe piața muncii de natura serviciilor și alocațiilor financiare personalizate care reprezintă acțiuni eligibile conform prevederilor legale și sunt prevăzute a se acorda prin proiectele derulate în cadrul programelor operaționale finanțate din instrumente structurale sau prin programele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă pentru care se solicită o contribuție financiară din partea Fondului European de Ajustare la Globalizare în condițiile reglementărilor europene specifice.”

Articole similare

Back to top button