ActualitateSliderSocialUltima ora

Peste 700 mil de euro plătite de C.E.Oltenia.

Cea mai mare companie din județul Gorj, Complexul Energetic Oltenia, este subiect de discuție al tuturor factorilor politici din această zonă.

Astăzi, compania se află în plin proces de reducere de personal și de transformare dintr-o companie producătoare de energie pe bază de lignit la o companie producătoare de energie verde. Acest lucru atrage numeroase discuții legate atât de activitatea sa cât și de ceea ce se învârte în jurul companiei.

Radu Miruță, deputat USR de Gorj, spune astăzi că este nevoie ca o parte din sumele imense plătite de C.E.Oltenia pentru a fi conformă din punct de vedere al emisiilor de CO2 să se întoarcă în Gorj. Deputatul spune că dacă s-ar întoarce 15 % din banii plătiți de C.E.Oltenia pe aceste certificate s-ar putea construi un spital.

“Sumă-record plătita de CEO pentru certificatele de carbon. Pentru 2021, CEO va plati o suma record pentru achizitionarea de certificate de CO2 aferente productiei, 188 de milioane din bugetul propriu, la care se adauga ajutorul financiar de stat de 546 de milioane de euro.

Daca proiectul de lege pe care l-am initiat (care propune întoarcerea, anuală, a 15% din banii pe care România îi încasează din vânzarea certificatelor de carbon în județele de pe raza cărora au fost cumpărate) devine lege, atunci cca 28 de milioane de euro se intorc in Gorj.

Pentru constructia unui nou spital in judet, primul dupa zeci de ani.

Sper ca toti parlamentarii de Gorj, indiferent de culoarea politică, sa sprijine acest proiect de lege. Va conta mai putin că este Legea Miruță, important este sa ajutam cu adevarat comunitatea din care facem toti parte, sa confirmam, prin solutii, increderea pe care gorjenii au investit-o, în fiecare din noi, prin vot!” a declarat Radu Miruță pe pagina sa de socializare.

Deputatul atrage atenția că în acest an Complexul Energetic Oltenia a plătit o sumă record pentru certificatele aferente consumului din anul trecut, 188 milioane de euro din bugetul propriu și 546 milioane de euro, ajutor financiar din partea statului, adică peste 700 de milioane de euro.

Articole similare

Back to top button