ActualitateSliderSocialUltima ora

„Echitate în acces – o șansă pentru succes” la UCB Târgu-Jiu

Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu derulează în această perioadă proiectul „Echitate în acces – o șansă pentru succes”.

Obiectivul general al proiectului este facilitarea accesului elevilor din mediile defavorizate la învățământul superior, dezvoltarea capacității de incluziune a studenților aflați în situații de risc și abandon universitar, susținerea tranziției studenților, în special a celor proveniți din medii defavorizate, spre piața muncii, prin desfășurarea unor activități în scopul reducerii abandonului școlar și creșterea nivelului de angajabilitate. Unul dintre obiectivele specifice este acela de realizare a unor activități de promovare la nivelul a 4 licee din mediul rural și orașe sub 10 mii de locuitori din județul Gorj.

Activități asumate:

  • Promovarea ofertei educaționale, în special pentru elevii din medii defavorizate;
  • Organizarea caravanei „Vrei să fii student? Vino alături de noi! ”, în 4 licee din medii defavorizate;
  • Organizarea evenimentului „U.C.B. – săptămâna porților deschise”;
  • Identificarea a 5 studenți care provin din medii defavorizate și au venit mediu familial sub 500 de lei și acordarea unui sprijin financiar de 1000 de lei;
  • Organizarea unei competiții studențești „Sunt un învingător”, adresată în special studenților care provin din medii defavorizate, urmând a fi acordate 5 premii, constând într-un kit educațional.

Proiectul cu titlul „Echitate în acces – o șansă pentru succes” se  desfășoară în perioada aprilie – noiembrie 2022.

Articole similare

Back to top button