ActualitatePoliticaSliderSocialUltima ora

“Stăm foarte prost în Gorj” este concluzia deputatului Radu Miruță.

Planul Teritorial pentru o Tranzișie Justă în județul Gorj a fost pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene. Până pe 10 mai se pot adăuga comentarii legate de acest proiect menit să facă tranziția Județului Gorj, de la Județ monoindustrial către alte ramuri de dezvoltare.

https://mfe.gov.ro/minister/perioade-de-programare/perioada-2021-2027/

Deputatul USR de Gorj, Radu Miruță, ne spune într-o postare pe rețeaua sa de socializare că stăm prost și invită principalii factori de decizie ai județului să meargă împreună la București pentru a-l corecta.

“STAM FOARTE PROST in Gorj si riscam sa pierdem iarasi trenul.

Dupa repetate intarzieri, Consiliul Judetean Gorj a finalizat Planul Teritorial de Tranzitie Justa (PTTJ) pentru judetul nostru, iar aseara Guvernul l-a facut public.

L-am parcurs azi noapte si azi-dimineata din scoarta in scoarta si m-a cuprins o reala teama ca vom pierde si acest tren.

Domnule presedinte al Consiliului Judetean,

Domnule Prefect al judetului Gorj,

Domnule Primar al Municipiului Targu Jiu,

Domnilor parlamentari ai puterii,

Daca chiar va mai intereseaza de acest judet, haideti sa ne urcam luni dimineata intr-un microbuz si sa mergem toti la Guvernul Romaniei pentru ca acest proiect pentru Gorj sa si contina ceva. Promit sa nu mai spun nimic despre faptul ca a plecat prost facut de aici, macar sa il corectam.

Ceea ce trebuia sa fie un plan concret prin care banii disponibili sa se intoarca in judetul Gorj punand in loc ceva, nu contine de fapt mai nimic concret, nimic de pus in loc, iar situatia este una extrem de grava, pe care o vom resimti ca gorjeni in anii ce vor urma. Caruselul a pornit, nu simtim inca gravitatia in stomac fiindca nu am ajuns momentan pe segmentul in care se merge cu capul in jos, dar intr-acolo vor duce sinele.”

Radu Miruță atrage atenția că peste 100000 de locuitori ai județului Gorj trăiesc la limita sărăciei și dacă tot avem această posibilitate să profităm de ea.

Declararea județului Gorj ca Zonă Economică Europeană cu Regim Special este una dintre propunerile pe care Radu Miruță o face celor care conduc destinele acestui județ.

Interviul integral cu Deputatul USR de Gorj, Radu Miruță, : AICI

 

Articole similare

Back to top button