ActualitateCulturaSliderSocialUltima ora

„Icoane și flori”

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj invită cetățenii în Săptămâna Patimilor la vernisarea expoziției de pictură “Icoane și flori”.

Cei ce vor expune la Sala “Florin Isuf”  a CJCPCT Gorj sunt Larisa Mutu Mindoiu, Gelu Costea, Luminița Fuiorea și Florin  Hutium.

Paștelele este una dintre cele mai mari sărbători creștine, pentru întâmpinarea căreia toți românii se pregătesc atât trupește cât și sufletește. Curatorul expoziției, Teodor Dădălău spune că picturile alese vor bucura sufletele pentru că arată cea mai frumoasă sărbătoare a primăverii,  Învierea Domnului.

Flori, icoane și ouă încondeiate! Aceasta este imaginea pe care cei mai mulți dintre noi o au despre această sărbătoare trăită în fel şi chip, în decursul timpului.

Se dorește prin picturile realizate de Larisa Mutu Mindoiu, Gelu Costea, Luminița Fuiorea și Florin Hutium aducerea unei licăriri de bucurie în ochii iubitorilor de frumos, o rază de lumină și speranță. Spiritual, sărbătoarea Pascală este bucuria de a fi alături de cei dragi fiecăruia, dorinţa de a privi cu îngăduinţă în jur, de a căuta împăcarea şi de a ierta celorlalţi greşelile, măcar o singură dată pe an.

Vernisarea expoziției de pictură „Icoane și flori” va avea loc miercuri, 20 aprilie 2022, începând cu ora 12.00, la Sala “Florin Isuf” a CJCPCT Gorj.

Articole similare

Back to top button