ActualitateCulturaSliderSocialUltima ora

Weekend încărcat de spectacole la Novaci

Casa de Cultură din orașul Novaci a fost timp de două zile gazda celei de a XXII-a ediții a Festivalului – Concurs de Teatru ”Sabin Popescu”.

Sâmbătă, 9 aprilie 2022, a avut loc GALA LAUREAȚILOR. În acest an juriul festivalului, diferit pe secțiuni de concurs, dar cu același președinte, a fost format din specialiști în arta teatrală și persoane cu experiență în domeniul teatrului școlar.

Marele premiu al Festivalului ”Sabin Popescu” a revenit Colegiului Economic ”Virgil Madgearu” Târgu Jiu cu piesa ”Adolescent invizibil”, de Lulu Trăsnea. Aceleiași trupe i-a revenit și ”Premiul special pentru cea mai bună regie”, pe secțiunea licee.

Premiul special pentru cea mai bună actriță a juns la Perețeanu Anastasia și Bădoiu Ioana, ambele de la Palatul Copiilor Tg. Jiu și la Cismaru Teodora de la Liceul de Arte ”C-tin Brăiloiu” Tg. Jiu.

Premiul special ”Cel mai bun actor” a fost obținut de Căpriță Alexandru de la Școala Gimnazială  Rovinari, de Mihai Cerban, Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” și Vlădoiu Rafael, Liceul de Arte ”C-tin Brăiloiu” Tg. Jiu.

Invitați la această ediție au fost studenții la master de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”I. L. Caragiale” București, secția ”Pedagogie teatrală”, care au prezentat pe scena novăceană, în afara concursului, trei piese de teatru.

Actuala ediție a fost organizată de către Primăria și Consiliul Local al Orașului Novaci, Ansamblul Artistic Profesionist ”Doina Gorjului”, Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Gorj, Inspectoratul Școlar Județean Gorj, urmașii familiei Popescu.

Coordonarea în organizarea evenimentului a revenit Casei de Cultură Novaci, prin directorul Elena Basarabă.

Articole similare

Back to top button