ActualitateSliderSocialUltima ora

Vin banii la C.E.Oltenia…

Într-o postare pe pagina sa de socializare, Ministrul Energiei Virgil Popescu, a făcut referire la banii din Fondul DE Modernizare care vor veni către Complexul Energetic Oltenia.

“Aproximativ 1,4 miliarde de euro din Fondul de Modernizare pentru finanțarea unor proiecte strategice în sectorul energetic din România!

Comitetul de Investiții a dat astăzi aprobarea pentru a primi bani, din Fondul pentru Modernizare, pentru proiecte importante de investiții!”, a scris Virgil Popescu pe pagina sa.

În același context, Ministrul Energiei a ținut să puncteze și investițiile în fotovoltaic și gaz ce vor fi la C.E.Oltenia.

„8 proiecte depuse de CEO pentru producerea de energie din surse regenerabile, în valoare totală de 670.802.780 euro, din care 469.561.946 euro din Fondul pentru Modernizare. La finalizare vom vorbi de producție de 735 MW.

  • Construirea unui parc fotovoltaic pe halda Bohorelu – UMC Jilt
  • Construirea unui parc fotovoltaic pe halda exterioară cariera Pinoasa – UMC Pinoasa
  • Construirea unui parc fotovoltaic pe halda Rovinari Est
  • Construire unui parc fotovoltaic pe depozitele de cenușă și zgură închise din SE Isalnița
  • Construirea unui parc fotovoltaic pe depozitele de cenușă și zgură închise din SE Rovinari
  • Construirea unui parc fotovoltaic pe depozitele de cenușă și zgură închise din SE Turceni
  • Construcția unui parc fotovoltaic pe halda interioară din cadrul carierei Tismana 1 – Rosia-Rovinari
  • Construirea unui parc fotovoltaic pe halda interioară din cadrul carierei Tismana 2 – Roșia – Rovinari

Alte 2 proiecte CCGT pentru CEO, respectiv Isalnița în valoare totală de 506.250.603 euro, din care 253.125.302 euro din Fondul pentru Modernizare, și Turceni, în valoare totală de 335.009.630 euro, din care 167.504.815 euro din Fondul pentru Modernizare. Vorbim de o capacitate totală de 1200 MW.”, a scris Virgil Popescu.

Ministrul Energiei a mai declarat că în perioada imediat următoare se va aproba și OUG de reglementare a cadrului instituțional și a fluxurilor financiare pentru operaționalizarea Fondului pentru Modernizare.

“Vom continua să facem investiții ca în perioada următoare România să devină independentă energetic” a fost declarația Ministrului Energiei, Virgil Popescu.

Articole similare

Back to top button