ActualitateSliderSocialUltima ora

7 Aprilie – Ziua Mondială a Sănătății

În 7 APRILIE 2022, Ministerul Sănătății, prin Programul Național de Evaluare și Promovare a Sănătății, finanțează și organizează campania ZIUA MONDIALĂ A SĂNĂTĂŢII, cu sloganul: PLANETA NOASTRĂ – SĂNĂTATEA NOASTRĂ. Să înlăturăm poluarea aerului, apei și hranei! Pentru un Viitor Sănătos.

În fiecare an, de Ziua Mondială a Sănătății, este abordat câte un subiect de importanță majoră, ce afectează sănătatea globală. În anul 2022, Ziua mondială a Sănătății este dedicată Sănătății Planetei noastre.

Anul acesta, la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, această zi a fost sărbătorită miercuri, 06.04.2022, în cadrul unui eveniment organizat în sala de ședințe a unității (de la Spitalul 700). La eveniment au participat medici, asistenți medicali, conducerea Spitalului Județean, dar și vicepreședintele Consiliului Județean Gorj – Gheorghe Nichifor, președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate – Amalia Enache, directorul Direcției de Sănătate Publică – Narcis Stoian, președintele Colegiului Medicilor Gorj – dr. Ana Băleanu.

În mijlocul unei pandemii, a unei planete poluate, a unor boli în creștere (cancerul, astmul și bolile de inimă), de Ziua Mondială a Sănătății 2022, OMS concentrează atenția globală asupra acțiunilor urgente necesare pentru a menține oamenii și planeta sănătoasă și pentru a promova o mișcare de creare a societăților concentrate pe bunăstare.

OMS estimează că peste 13 milioane de decese în întreaga lume în fiecare an se datorează unor cauze de mediu care pot fi evitate. Criza climatică este cea mai mare amenințare pentru sănătate cu care se confruntă umanitatea. În același timp, criza climatică este și o criză de sănătate.

Între anii 2030 și 2050, se preconizează că schimbările climatice vor duce la aproape 250.000 de decese suplimentare pe an din cauza malnutriției, malariei, diareei și stresului termic. Zonele fără o infrastructură sanitară bună, mai ales în țările în curs de dezvoltare, vor fi cel mai puțin capabile să se pregătească și să facă față fără asistență.

Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin extinderea opțiunilor de transport, alimente și energie, poate duce la îmbunătățirea sănătății.

Campania ZIUA MONDIALĂ A SĂNĂTĂŢII este implementată la nivel județean de către Direcția de Sănătate Publică a județului Gorj, iar suportul metodologic al acesteia este asigurat de către Institutul Național de Sănătate Publică.

Grupurile țintă ale campaniei ZIUA MONDIALĂ A SĂNĂTĂŢII sunt: populația generală, autoritățile publice, corporații, personalul din unități sanitare.

Scopul campaniei: informarea cu privire la importanța mediului înconjurător pentru sănătatea oamenilor și acțiunile urgente necesare pentru a menține oamenii și planeta sănătoși.

Obiectivul campaniei este: creșterea nivelului de informare despre acțiunile urgente necesare pentru a menține planeta și oamenii sănătoși pentru a promova o mișcare de creare a societăților în care economiile se concentrează asupra sănătății și bunăstării planetare și umane.

Articole similare

Back to top button