ActualitateSliderSocialUltima ora

“Știu și aplic” – concurs organizat de ITM în colaborare cu ISJ

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Gorj, derulează mai multe acțiuni cu privire la conștientizarea riscurilor accidentelor de muncă. În acest context, este organizat un concurs, intitulat „ŞTIU ŞI APLIC” – SECURITATEA ȘI SĂNĂTATEA ÎN MUNCĂ SE DEPRINDE DE PE BĂNCILE ȘCOLII, care se va desfășura astfel:

  • în data de 09.04.2022- se va desfășura concursul ”Știu și aplic” la nivel județean;
  • perioada 13.05-15.05.2022 – va cuprinde desfășurarea concursului la nivel național, în Municipiul Iași.

Obiectivul principal al concursului este încurajarea și atragerea elevilor în activități de studiere a disciplinei numită Securitate și sănătate în muncă, de promovare a securității și sănătății în muncă și pentru formarea unei culturi de prevenire în rândul tinerilor din licee și din școli profesionale.

Introducerea disciplinei Securitate și Sănătate în Muncă în învățământul preuniversitar constituie o componentă cheie în dezvoltarea culturii de prevenire a riscurilor, prin învățarea de către tineri a modului de a lucra în condiții de securitate și sănătate.

Centrele de învățământ pot contribui decisiv la scăderea ratei de accidentare a tinerilor lucrători, prin informarea și educarea tinerilor în ceea ce privește securitatea și sănătatea în muncă în cadrul unei discipline cu același nume.

Scopul acestui concurs este conștientizarea profesorilor și a tinerilor elevi, viitori lucrători, asupra riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională de la viitoarele locuri de muncă.

Înscrierea la etapa județeană se poate face prin completarea și transmiterea formularelor de înscriere disponibile atât pe site-ul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, cât și pe site-ul https://stiusiaplic.ro/.

Articole similare

Back to top button