ActualitateSliderSocialUltima ora

Parcările cu plată – bătaie de cap pentru șoferi și pentru poliția locală

Poliția Locală  desfășoară zilnic activități de verificare în parcările cu plată de pe raza municipiului Târgu-Jiu și, din nefericire, depistează și persoane care din diverse motive nu achită locul de parcare. Motivele pot fi variate, de la imposibilitatea de a plăti de pe telefonul mobil prin sms sau prin abonament card, faptul că nu au știut de înființarea acestor parcări plătite până la simpla neglijență de a achita banii pentru un serviciu de care au beneficiat. Directorul Poliției Locale, Florin Băluță, susține faptul că marea majoritate a celor ce optează pentru un loc de parcare cu plată își achită sumele datorate, dovadă fiind și numărul mare de sms-uri recepționat zilnic (aproximativ 600) în aplicația TPARK. De asemenea, și numărul de abonamente este în creștere, fiind înregistrate în jur de 400 de abonamente lunare.

Valoarea acestei parcări diferă în funcție de cele 2 zone în care proprietarii mașinilor își lasă autovehiculele. Prima zonă este reprezentată de un tarif de 3 lei/oră iar în cea de-a doua zonă discutăm de un tarif de 2 lei/oră. Posesorii telefoanelor cu cartele reîncărcabile pot achita doar în cazul în care au bani pe respectiva cartelă. De asemenea, valoarea unui abonament lunar este de 150 lei.

Deși pare simplă această modalitate de a achita suma pentru un loc de parcare cu plată, nu toți cetățenii se descurcă, cu atât mai puțin persoanele care nu dețin un telefon performant sau nu se descurcă cu tehnologia.

Modalitatea de a depista persoanele care parchează autovehiculul și nu achită suma aferentă locului de parcare pentru care au optat este una foarte simplă. Verificările se efectuează prin intermediul unei aplicații. Cu telefonul mobil se scanează numărul de înmatriculare al respectivului autovehicul sau se introduce manual, urmând ca aplicația să furnizeze automat o notă de constatare în cazul în care conducătorul auto nu a plătit locul de parcare.

Articole similare

Back to top button