ActualitateSliderSocialUltima ora

2 magazine alimentare sancționate de DSVSA Gorj

În perioada 21 –27.03.2022 inspectorii D.S.V.S.A. Gorj au efectuat un număr de 109 controale în multe dintre localitățile județului Gorj. Respectivele controale s-au concretizat prin verificarea în vederea autorizării/înregistrării sanitare-veterinare și pentru siguranța alimentelor a 8 obiective supuse controlului: două magazine alimentare, două chioșcuri pentru alimente de origine non-animală, o rulotă snack-bar, două mijloace de transport pentru produse alimentare de origine animală și un mijloc de transport pentru produse alimentare de origine non-animală. De asemenea, au fost prelevate și analizate 15 de probe din produse alimentare, au fost efectuate controale în stupine, au fost monitorizate mișcările înregistrate de medicii veterinari de liberă practică împuterniciți și au fost verificate înregistrările în baza Națională de Date ale proprietarilor de exploatații cu animale de pe raza celor 26 de circumscripții sanitare-veterinare de asistență unde D.S.V.S.A. Gorj nu are încheiat contract de prestări servicii/concesiune cu un medic veterinar de liberă practică împuternicit, în condițiile legii.
În urma controalelor, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale reprezentând amenzi în cuantum de 12.400 lei, unor operatori din Târgu-Cărbunești și Târgu-Jiu.
În primul caz este vorba despre un magazin alimentar care depozita băuturi răcoritoare și alcoolice direct pe paviment, nu respecta condițiile privind depozitarea produselor pe categorii, ouăle fiind depozitate lângă produsele lactate și produsele din carne, și, de asemenea, manipularea produselor era realizată fără respectarea condițiilor de igienă. Sancțiunea aplicată s-a ridicat la valoarea de 10.000 lei.
Cea de-a doua “victimă” este tot un magazin alimentar al cărui lucrător gestionar prezent la data controlului nu deținea echipament de protecție și nici fișă de aptitudini. Valoarea amenzii aplicate a fost de 2.400 lei.

Articole similare

Back to top button