ActualitateSliderSocialUltima ora

Direcția Silvică Gorj a început acțiunea de împădurire

Anul acesta, campania de împăduriri în suprafețele de pădure din fondul forestier de stat administrat de către Regia Națională a Pădurilor – ROMSILVA prin Direcția Silvică Gorj va cuprinde 10 ha de împăduriri integrale, 22 ha de completări curente și 22 ha de refacere a plantațiilor afectate de factorii dăunători.

Vor fi utilizați peste 130.000 de puieți din diverse specii, pornind de la plop, stejar, gorun, salcâm, frasin, paltin – în zonele de deal și brad și molid în zonele de câmpie. Puieții ce vor fi utilizați sunt asigurați în proporție de 90% din producția reziliată în pepinierele proprii ale Direcției Silvice Gorj.

În vederea asigurării materialului săditor pentru anii următori, în această primăvară se vor executa lucrări ce constau în semnătură de salcâm pe 35 ari în pepiniere și repicajul a 108.000 puieți de molid în 12 ari.

“ ”Luna plantării arborilor” reprezintă o sărbătoare dedicată reînvierii naturii, iar plantarea arborilor pe lângă componența economică, reprezintă în sine continuarea ciclului vieții. Iubirea și grija pentru pădure trebuie sădită în fiecare dintre noi, iar de pădure trebuie să aibă grijă orice persoană, indiferent de profesia sau domeniul de activitate în care activează, pentru a se lăsa această “zestre” bogată generațiilor următoare așa cum am primit-o și noi de la înaintașii noștri, pădurea ca a fost bine denumită, în diferite context, ca fiind “Aurul verde al României”. “ a declarat, de asemenea, Direcția Silvică Gorj.

Articole similare

Back to top button