ActualitateSliderSocialUltima ora

Campanie de informare demarată de ISU Gorj în Dănești

Având în vedere numeroasele incendii de vegetație uscată care s-au produs pe raza județului Gorj în ultima perioadă, astăzi, a fost demarată o amplă campanie de informare și conștientizare a populației cu privire la riscurile utilizării focului deschis pentru igienizarea terenurilor sau a arderii resturilor vegetale.

De la începutul anului și până în prezent, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj a intervenit la peste 350 de intervenții pentru stingerea incendiilor de vegetație uscată. Doar în ultimele două zile a fost necesară intervenția la 50 de astfel de incendii.

Experiența anilor trecuți demonstrează cât de periculoase sunt aceste arderi necontrolate. Din păcate, au existat situații în care oamenii și-au pierdut viața fiind surprinși de flăcări, situații în care oamenii și-au pierdut agoniseala de-o viață  pentru că locuințele lor au fost mistuite de flăcări.

În cooperare cu reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu-Comisariatul Județean Gorj și ai Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Gorj, cu sprijinul autorităților publice locale prin serviciile voluntare pentru situații de urgență, ISU Gorj încearcă să interacționeze cât mai mult cu cetățenii în speranța că îi vor determina să renunțe la igienizarea terenurilor prin incendiere.

Articole similare

Back to top button