ActualitateSliderSocialUltima ora

“Festivalul Verzei”, zilele comunei și Ziua Pensionarilor în Bălești

Comuna Bălești reprezintă, după cum spune și primarul Mădălin Ungureanu, o zonă aflată în plin proces de ascensiune. Ideea de a organiza “Festivalul Verzei” în această localitate este un proiect la care edilul s-a gândit și în urmă cu 3 ani însă situația pandemică nu a permis realizarea acestuia.

Anul 2022 vine cu vești îmbucurătoare pentru cetățenii comunei Bălești. Odată cu așa-zisul sfârșit al pandemiei și cu ridicarea tuturor restricțiilor, anul acesta va avea loc în premieră “Festivalul Verzei”, legumă reprezentativă pentru această zonă, mai exact brandul Băleștiului. Tot de la primarul Ungureanu aflăm faptul că în urmă cu 30 de ani, localitatea Bălești reprezenta bazinul legumicol al județului Gorj și al orașului Petroșani. Acest eveniment inedit vine în același timp și ca un sprijin pentru producătorii de pe raza comunei care cultivă această legumă. Când se va tine vestitul festival? Edilul consideră că cel mai potrivit moment este în luna octombrie, mai exact de sărbătoarea Sfântului Dumitru.

 

Dacă tot ne aflăm la capitolul “evenimente culturale” menite să încânte și să destindă cetățenii comunei Bălești, primarul Ungureanu își propune ca anul acesta să revină la normalitate și să organizeze zilele comunei și Ziua Pensionarului. Edilul susține că aceste evenimente în care oamenii se întâlnesc, socializează și sărbătoresc sunt evenimente ce nu pot lipsi din societatea noastră. Astfel, zilele comunei vor avea loc în perioada 6-8 septembrie, după cum se obișnuia, iar Ziua Pensionarului se va susține pe data de 1 octombrie.

Articole similare

Back to top button