Cosmin Popescu îî adresează la rândul său întrebări lui Radu Miruță

“3,9 miliarde de euro din PNRR vor intra in reforme si investitii gestionate de catre Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor, in urma acordului de finantare semnat recent cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Ce faceti concret sa aduceti acesti bani in dezvoltarea judetului Gorj si a municipiului Targu Jiu??!”.

Acesta este mesajul pe care Radu Miruță, deputat USR, îl înaintează către autoritățile locale, respectiv primăria municipiului Târgu-Jiu și Consiliul Județean.

Răspunsul președintelui Consiliului Județean, Cosmin Popescu, este unul simplu. În momentul de față, autoritatea publică locală (Consiliul Județean) se află în comunicare cu Ministerul Dezvoltării, cunoscându-se zona eligibilă unei posibile desfășurări de proiecte. Această zonă de acțiune este una mică, după spusele președintelui. Astfel, pe sumele ce vor fi alocate spre gestionarea Ministerului Dezvoltării, Consiliul Județean va putea interveni doar pe partea de eficiență energetică.

La rândul său, președintele Cosmin Popescu înaintează către Radu Miruță o întrebare, fiind nelămurit de ce Cristian Ghinea, vicepreședintele USR responsabil de gestionarea PNRR, nu a realizat demersurile necesare ca județul Gorj să aibă prins în acest program măcar modernizarea și extinderea unui corp de spital, în condițiile în care consiliul a aprobat majorarea bugetului către Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu.