ActualitateSliderSocialUltima ora

Amendă de jumătate de miliard pentru un restaurant din Târgu-Jiu

Inspectorii DSV au efectuat verificări în perioada 28 februarie – 6 martie. Din cele 160 controale, au fost constatate 4 cazuri soldate cu sancțiuni contravenționale.

Prima și cea mai usturătoare amendă a fost aplicată unui restaurant din Târgu-Jiu. Este vorba despre o amendă în valoare de 45.000 lei pentru identificarea în spațiile de depozitare ale unității a unor materii prime și ingrediente cu termen de valabilitate depășit. Ca și sancțiune complementară a fost dispusă reținerea oficială a aproximativ 15 kg de produse alimentare, destinate către neutralizare controlată.

Alte două sancțiuni în valoare de 10.000 lei au fost aplicate unui fast-food întrucât parte din produsele destinate comercializării, mai exact niște sosuri, nu au prezentat elemente de identificare, precum data preparării și numărul lotului. De asemenea, o parte a materiei prime a fast-food-ului nu a prezentat elemente de identificare, mai exact data producției.

Ultima sancțiune din această perioadă a vizat o angajată a unei brutării. Angajata nu a purtat echipament de protecție igienico-sanitar în timpul desfășurării activității de fabricare a pâinii și a produselor de panificație și a fost amendată cu 1200 lei.

Articole similare

Back to top button