ActualitatePoliticaSliderSocialUltima ora

Răspunsul lui Manta cu privire la întrebările lui Miruță despre PLX7

Proiectul legislativ ce vine în completarea legii 197/2021 privind reducerea vârstei de pensionare pentru energeticieni – PLX7 pe celebrul său nume – a fost votat în Camera Deputaților.

În timp ce PSD și PNL și-au anunțat cu bucurie această victorie, deputatul USR de Gorj, Radu Miruță, a expus două componente în care actualul proiect legislativ poate afecta energeticienii. Miruță este de părere că PLX 7 nu doar că va produce inechități ci va crea 3 intervale (două acoperite de legea 197/2021 și PLX7 și un interval care rămâne suspendat în aer). Astfel, este vorba de o problemă în ceea ce privește cotizațiile și pensiile.

Claudiu Manta, deputatul PSD care a luat cuvântul în dezbaterea din Camera Deputaților cu privire la această lege, a avut câteva lucruri de punctat, în special răspunzând la spusele lui Miruță din conferința pe care a susținut-o ieri.

Deputatul PSD susține faptul că PLX7 rezolvă niște probleme importante legate de aplicabilitatea legii 197/2021 și le oferă dreptul celor ieșiți la pensie să beneficieze de aceleași drepturi ca și colegii lor. De asemenea, susține că cei de USR dezinformează cetățenii spunând că legea ia anumite grupe, când de fapt creează drepturi pentru o serie de mineri și energeticieni.

Privind înapoi la cele 3 grupe formate despre care vorbește Miruță și fiind întrebat despre aplicabilitatea exactă a legii, Manta a susținut că nu dorește să vorbească la modul general și fiecare dosar de pensie are specificul și particularitățile lui.

Articole similare

Back to top button