ActualitateSliderSocialUltima ora

Dan Vîlceanu preocupat de Fondul de Tranziție Justă

Planul de Restructurare și Decarbonare prezentat de Complexul Energetic Oltenia Comisiei Europene, a fost aprobat cu ceva timp în urmă. În aceste condiții se vorbea că imediat vom avea o alternativă financiară la restructurarea din cadrul C.E.Oltenia. Este vorba despre Fondul de Tranziție Justă.

La nivelul județului Gorj, Fondul de Tranziție Justă este foarte important din punctul de vedere al alternativei la minerit și energie.

La întâlnirea cu ministrul Fondurilor și Politicii Regionale din Republica Polonă, a fost prezent și Ministrul Fondurilor Europene, gorjeanul Dan Vîlceanu. În cadrul întâlnirii s-au abordat și probleme legate de Fondul de Tranziție Justă.

“Astăzi, în întâlnirea cu ministrul Fondurilor și Politicii Regionale din Republica Polonă, Grzegorz Puda, am abordat și aspecte legate de provocările pe care țările noastre le au în implementarea Fondului pentru Tranziție Justă (FTJ). Este un program de care sunt preocupat deoarece este unul prin care mai multe județe, printre care și Gorj, cel din care provin, ar trebui să găsească soluții pentru a trece mai ușor peste efectele redimensionării activității din minerit și energie.

Obiectivul României este de a genera locuri de muncă, însă în condiții de criză a facturilor la energie, este esențial să asigurăm securitatea energetică a României în perioada de tranziție la o economie cu emisii reduse.”, scris Dan Vîlceanu pe pagina sa de socializare.

 

 

O întâlnire importantă va avea loc în iunie anul acesta la Katowice, Polonia, unde sunt așteptați reprezentanți ai guvernelor naționale, ai autorităților regionale și locale precum și cadre universitare, oameni de afaceri, lideri comunitari și urbaniști. Aceasta întânire se desfășoară sub egida Forumului Urban Mondial, este la a 11-a ediție și se va desfășura pentru prima dată în Europa de Est. Ministrul Fondurilor Europene, Dan Vîlceanu, a spus prezent, invitației lansate de ministrul polonez Grzegorz Puda.

Articole similare

Back to top button