ActualitatePoliticaSliderSocialUltima ora

Miruță întreabă, Romanescu răspunde

Deputatul USR, Radu Miruță, vine cu o nelămurire și o întrebare pe care o adresează Primăriei Municipiului Târgu-Jiu. Considerând aspectul ca fiind foarte important, acesta a postat chiar pe rețeaua de socializare Facebook un mesaj care sună în felul următor:

“Am cerut Primariei Targu Jiu în mod oficial acum 30 de zile acces la platforma prin care inca mai tine sedintele consiliului local în format electronic.

Conform art. 138, alin. 4 din Codul Administrativ primariile trebuie sa permita parlamentarilor sa ia parte la ședințele consiliului local, cu posibilitatea de a lua cuvântul. De asemenea, orice cetatean poate participa.

La Targu Jiu, cumva a devenit o obisnuinta ca nimeni sa nu intrebe nimic pentru ca nu cumva sa deranjeze vreun echilibru al intereselor locale, iar cand cineva intreaba, solicitarea e trasa pe linie moarta.

Am trimis solicitare în scris, am sunat, am revenit dupa 24 de zile cu alta solicitare, în zadar. Intre timp nu am putut participa la 4 astfel de sedinte.

Daca unui parlamentar i se restrang niste drepturi marunte, oare cum sunt tratati targujienii cu multele lor probleme? De ce nu sunt aceste sedinte transmise în timp real, pe website-ul primariei?

A scazut rata de infectare, se permit evenimente majore, dar 21 de consilieri locali nu se pot intalni fizic?”

Răspunsul primarului Marcel Romanescu nu a întârziat să apară. Edilul a declarat faptul că participarea la ședințe a deputatului Radu Miruță nu a fost niciodată blocată. Faptul că aceste ședințe se țin online este cauza situației pandemice în care ne aflăm în momentul prezent. Mai mult decât atât, nu toți consilierii locali sunt vaccinați în momentul de față ceea ce face imposibilă întâlnirea fizică în cadrul ședințelor.

În continuare, deputatul USR susține faptul că spusele primarului nu coincid cu realitatea evenimentelor petrecute. Pentru conectarea la ședința care a avut loc online, a fost necesară autentificarea pe respectiva platformă. În urma solicitării datelor de conectare, un user și o parolă, deputatul nu a primit niciun răspuns și a ratat până în momentul de față 4 ședințe.

Articole similare

Back to top button