ActualitateSliderSocialUltima ora

ONG-urile pot beneficia de fonduri de la Consiliul Județean.

Organizațiile non-profit pot aplica, în curând, pentru a-și finanța proiecte benefice pentru comunitate.

Suma alocată apelului este de 250.000 de lei, după ce Consiliul Județean Gorj a adoptat un proiect de hotărâre în acest sens.

Proiectul a trecut cu o dezbatere serioasă în plen, fiind discuții aprinse între reprezentanții PSD, PNL și PMP.

Consilierul județean PNL, Sergiu-Mihail Olaru, a spus că acești bani pot să aducă un impact rapid și nu provoacă modificări majore în bugetul Consiliului Județean Gorj.

Consilierul județean PMP, Ion Rușeț a solicitat și o situație cu cheltuirea fondurilor de anul trecut și că dacă s-ar fi făcut o defalcare a acestei sume totul era transparent.

Într-un final proiectul a fost votat și trecut așa cum declara Sergiu-Mihai Olaru, Consilier Județean PNL, într-un comunicat de presă.

“Organizațiile non-profit pot aplica, în curând, pentru a-și finanța proiecte benefice pentru comunitate, suma alocată apelului fiind de 250.000 de lei, după ce Consiliul Județean Gorj a adoptat un proiect de hotărâre în acest sens.Proiectul la care am contribuit a trecut, cu o dezbatere serioasă în plen, prima de când sunt membru în Consiliul Județean Gorj. În calitate de consilier județean, am făcut propunerea pentru finanțarea proiectelor civice cu impact pozitiv în comunitate pe domeniile tineret, turism, educație civică și antreprenorială, sport și mediu. Este un proiect de hotărâre pentru care am avut multe discuții cu organizații, prin consultare online și față-n față, precum și cu aparatul administrativ al Consiliului Județean Gorj. Acest proiect este începutul unui dialog, acum aproape inexistent, între administrația publică locală și societatea civilă. Mai departe, va fi pus în dezbatere publică Ghidul de accesare a acestor fonduri, urmând ca apelul să fie lansat probabil spre finalul lunii aprilie.Proiectul este vocea multor ONG-uri, organizații cu rezultate concrete, care pot propune soluții rapide și un impact măsurabil. Are scopul de a încuraja și spori încrederea populației, implicarea în comunitate și coeziunea civică. Le-am spus colegilor din Consiliul Județean că trebuie să înțelegem că cei care suntem tineri trebuie să reprezentăm generația noastră, iar cei care nu mai sunt tineri să-și aducă aminte că au tineri acasă.De aceea, consider că un apel de finanțare a proiectelor venite dinspre ONG-uri are nenumărate beneficii asupra comunității, de la creșterea sau activarea spiritului civic, solidarității, și chiar rezolvarea, cu ajutorul cetățenilor, a unor situații.”

 

Articole similare

Back to top button