ActualitateSliderSocialUltima ora

Cum decurg investițiile la Târgu-Jiu în 2022

De la primarul municipiul Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, aflăm faptul că momentan investițiile pe bugetul local sunt blocate întrucât, deși a fost aprobat un buget parțial al municipiului Târgu-Jiu, în continuare se așteaptă finalizarea acestuia. În momentul în care bugetul va fi aprobat în totalitate, vor fi demarate toat proiectele propuse pentru anul 2022.

De altfel, toate proiectele bazate pe finanțare europeană continuă. În prezent sunt demarate lucrările de modernizare și reabilitare la Școala Gimnazială “Constantin Săvoiu”, investiție care se ridică la valoarea de 2 milioane euro. Mai exact investiția respectivă  cuprinde, pe lângă modernizarea școlii, o sală de sport construită în curtea unității de învățământ, un amfiteatru amplasat deasupra sălii de sport și reabilitarea celor două corpuri de clădire din incinta acestei școli.

O altă investiție importantă este legată de zona Narciselor și este vorba despre un parc care se extinde pe o suprafață 12 ha. În acest parc va fi amplasat un amfiteatru unde vor fi mutate marile evenimente organizate de municipalitatea târgujiană, începând cu anul 2023. Astfel, odată cu anul ce urmează, respectivul parc va putea primi în cele mai bune condiții mulți tineri pentru evenimentele ce vor fi organizate, având în vedere faptul că anul viitor reprezintă anul în care orașul Târgu-Jiu va reprezenta Capitala Tineretului din România.

În ceea ce privește iluminatul public stradal pe bază de leduri, lucrările continuă și aici și treptat sunt puse în funcțiune anumite tronsoane din cei 27 km care sunt prevăzuți în acest proiect finanțat tot pe bază de fonduri europene. Așteptările sunt ca la finalul anului 2022 municipiul Târgu-Jiu să dispună de un iluminat pe bază de leduri pe toate bulevardele și străzile principale. Pentru cartiele de blocuri este vorba deespre un proiect care presupune un iluminat pe bază de becuri cu consum scăzut

Articole similare

Back to top button