Protestele continuă!

Protestele pentru aplicarea în integralitate a legii 197/2021 continuă.

Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Solidaritatea 2013, anunța pe pagina sa de socializare că și astăzi de la ora 16:00 vor continua protestele în Piața Prefecturii. Manu Tomescu, așteaptă câți mai mulți mineri și energeticieni la protest.

“Bună dimineața colegii!

Astăzi începând cu orele 16:00 avem un nou protest în Piața Prefecturii din Tg-Jiu, protest pentru stoparea ABUZULUI Guvernului României prin care ține blocată legea 197/2021.

Legea 197/2021 salvează viețile minerilor și energeticienilor, stopează DISPONIBILIZĂRILE și ne oferă cea mai reală protecție socială, iar aplicarea de URGENȚĂ a acestei legi trebuie susținută cu toate forțele de toți minerii și energeticienii din C.E.Oltenia, de toți liderii de sindicat și de toți liderii politici din toate județele Olteniei!

Vă salut și vă doresc tuturor numai bine!

Ne vedem la PROTEST….”

Ieri, mai mulți energeticieni de la Termocentrala Ișalnița au protestat timp de aproximativ 60 minute, rămânând la poarta termocentralei.

“Am făcut acest protest din timpul nostru liber și în afara programului de lucru, pentru a fi soldari cu colegii noștrii din Gorj care protestează de peste un an în Piața Prefecturii din Tg-Jiu, cerând aplicarea legii 197/2021.

Chiar dacă mai mulți energeticieni din termocentralele Ișalnița și Craiova 2 am mers la protestele din Tg-Jiu de câte ori am putut, acum a venit timpul să începem și noi aici la Dolj să punem presiune publică pe liderii politici din județ, pentru deblocarea și aplicarea de urgență a legii 197!

Am așteptat prea mult timp având speranța că președinții sindicatelor din cele două termocentrale din Dolj își vor respecta statutul de sindicaliști și vor face acțiuni sindicale clare, vizibile și reale, dar din păcate vedem că asta nu se întâmplă nici acum când este evident că grupurile energetice pe cărbune vor fi închise, iar cea mai mare parte a energeticienilor din Dolj își vor pierde locurile de muncă!

Așa că trebuie să ieșim să luptăm fără acești președinți de sindicate care aleg non-combatul din motive pe care nu le cunoaștem!”

Acum două zile, Deputatul USR de Gorj, Radu Miruță, anunța pe pagina sa de socializare că alți 2000 de energeticieni ai CEO, din Craiova și Ișalnița, se solidarizeaza protestului minerilor si energeticienilor din Gorj pentru deblocarea legii 197/2021.

“Este o solidarizare absolut necesara impotriva unui abuz de putere cu efecte dezastruoase. Violarea unei legi prin aplicarea ei partiala inseamna de fapt calcarea in picioare a unor drepturi câstigate legitim si legal, nesocotirea voinței poporului exprimată prin votul reprezentanților săi în legislativ.

Salut gestul de solidaritate al energeticienilor din Craiova și Ișalnița si cer încă o dată cu voce tare guvernului să aplice integral legea 197/ 2021. Ma bucur sa constat ca ”Nu toți ochii sunt inchisi, nu toate gurile tac”.

Într-un context extrem de dificil in care se pare ca disponibilizarile vor avea loc in urmatorii ani, aceasta lege este o sursa de protectie sociala pentru mineri si energeticieni.”

Protestele din Piața Prefecturii și din Motru au depășit un an de zile. Minerii și energeticienii din Gorj și Dolj, au protestat pentru legea 197/2021 și pentru aplicarea ei în integralitate. Ei spun că vor fi prezenți la proteste cât va fi nevoie ca această lege să fie aplicată în scopul în care a fost făcută.