ActualitateSliderSocialUltima ora

Grădiniță fără grup sanitar la Borăscu

De la Inspectorul Școlar General Dana Constantinescu aflăm în cadrul conferinței de presă de astăzi despre o situație “specială” a unei grădinițe din comuna Borăscu.

În urma semnalărilor și a unei verificări ulterioare, s-a constatat faptul că această grădiniță nu dispune de un grup sanitar decent. În prezent, în respectiva instituție învață un număr de 12 copii de vârste diferite, motivul fiind dificultatea de a forma în mediul rural mai multe grupe întrucât nu există în zona respectivă suficienți copii.

Acest grup este singurul care funcționează în clădirea cu pricina iar condițiile sanitare sunt unele deplorabile. Grupul sanitar al acestei instituții de învățământ se află în exteriorul clădirii și constă în 4 “pereți” de lemn care adăpostesc o groapă în care copiii pot cădea foarte ușor. Cadrul didactic este nevoit să însoțească fiecare copil care dorește să utilizeze toaleta, din teama ca acesta să nu pățească ceva. Mai mult decât atât, pentru a nu lăsa clasa nesupravegheată, educatoarea trebuie să mobilizeze toți copiii, după care revin în interiorul clădirii pentru a-și continua activitățile.

În urma discuției dintre Inspectorul Școlar și primarul localității Borăscu, acesta din urmă nu promite că se vor rezolva lucrurile întrucât primăria nu dispune de fonduri suficiente, astfel că Dana Constantinescu nu a stat cu mâinile în sân și a solicitat montarea unei toalete ecologice, montare care a avut loc chiar astăzi.

Articole similare

Back to top button