ActualitatePoliticaSliderSocialUltima ora

De la renegociere la optimizare!

Planul Național de Redresare și Reziliență, este motivul pentru care PSD și PNL și-au dat mâna într-o coaliție “pentru binele țării”. Deși inițial nu s-a vorbit foarte mult despre ce înseamnă PNRR, imediat după formarea guvernului PSD – PNL – UDMR, au început discuțiile. PSD a fost partidul care a lansat în spațiul public că Planul Național de Redresare și Reziliență nu va rămâne așa ci vor fi unele ajustări. Uneori s-a lansat ideea rescrierii pe capitole a acestui plan. Un capitol important a fost legat de pensii, astfel că, Comisia Europeană a focut unele precizări privind pensiile.

Într-un răspuns pentru Digi 24, Comisia Europeană, a lămurit problema renegocierii PNRR privind pensiile, problemă aprig disputată de PNL și PSD. Oficialii au transmis că PNRR-ul nu poate suferi modificări decât în situații excepționale. Mai mult, Comisia Europeană a transmis că așteaptă să vadă o încurajare a ieșirii la pensie cât mai târziu.

 

Marius Budăi, ministrul PSD al muncii, a reacționat și a precizat că nu se dorește o renegociere a PNRR din temelii ci o optimizare prevăzută în regulamentul european.

Reacțiile după declarația ministrului muncii au apărut imediat.

Liberalul Dan Vîlceanu, Ministrul fondurilor europene, a ironizat ieri la briefingul de presă după ședința de guvern, declarația colegului său:

“Văd că domnul ministru Budăi a renunțat la renegociere și vrea optimizare. Ce pot să zic, multă baftă cu optimizarea!” a comentat liberalul Dan Vîlceanu, Ministrul fondurilor europene.

Articole similare

Back to top button