ActualitateCulturaSliderSocialUltima ora

Spectacol dedicat lui Constantin Brâncuși

Joi, 10 februarie, Muzeul Național “Constantin Brâncuși” a găzduit spectacolul muzical „Dezleganie. Turneul dedicat lui Constantin Brâncuși”.

Acest spectacol a reprezentat evenimentul cu care Muzeul Național “Constantin Brâncuși” a deschis seria manifestărilor menite să marcheze Ziua Națională Constantin Brâncuși.

Spectacolul a fost susținut de violonistul Sergiu CORBU Boldor, având o durată de 45 de minute. Structura spectacolului a avut bază ceea ce Constantin Brâncuși numea: „Arta nu este decât un început continuu”. Printre Instrumentele muzicale folosite în spectacol s-au numărat vioara și cavalul.

Evenimentul muzical „Dezleganie. Turneu dedicat lui Constantin Brâncuși” este un proiect independent al proiectului CORBU. Perioada aleasă pentru desfășurarea turneului marchează istoric încadrarea în timp a vieții și a morții lui Constantin Brâncuși (n. 19 februarie 1876-d. 16 martie 1957), iar simbolic „Începutul Lumii” (1924), titlu pe care îl poartă una dintre lucrările sculptorului. Turneul va cuprinde 3 părți și se va desfășura în lunile februarie, martie, aprilie 2022.

Sergiu CORBU Boldor are o experiență de peste 12 ani pe scenele mari ale industriei muzicale, lucru care a fost vizibil și în spectacolul de ieri de la muzeu.

Intrarea la eveniment s-ar realizat prin respectarea normelor epidemiologice privind pandemia SARS-COV2, având acces doar persoanele vaccinate și cele care au prezentat un test antigen negativ.

Articole similare

Back to top button