ActualitateSliderSocialUltima ora

Am văzut ce a spus Weber despre reglementarea pieței energetice. Miruță este de aceeași părere?

În cursul zilei de ieri, Mihai Weber, președintele PSD a postat pe rețeaua de socializare Facebook un mesaj semnificativ în care susținea faptul că reglementarea pieței energetice trebuie realizată cât mai curând și pe o perioadă de minim un an, toate acestea în vederea aducerii facturilor la electricitate și gaze natural la un nivel sustenabil ce poate fi suportat de toată lumea. Evident că Radu Miruță, deputat USR, nu a stat pe gânduri și și-a exprimat în aceeași manieră părerea despre lipsa Strategiei Energetice Naționale, ce anume presupune aceasta și cum anume consideră că trebuie adoptată:

“In absenta unei Strategii Energetice Nationale care sa fie dezbatuta si adoptata in Parlament, orice decizii guvernamentale luate in domeniul energiei sunt haotice, pompieristice si vor crea efecte pe masura. Atat in economie, cat si in viata de zi cu zi a oamenilor.

Strategia Energetica Nationala trebuie sa aiba rolul esential de a asigura statului român instrumentul strategic legal in baza caruia sa poata actiona oportun, eficient, ori de cate ori turbulentele pietei afecteaza siguranta cetatenilor sau sistemul energetic national.

Voi sustine in Parlament ca nicio decizie majora legata de domeniul energetic, asa cum de pilda ar fi listarea Hidrolectrica la bursă, sa nu mai fie luata pâna la adoptarea, in regim de urgenta, de catre Parlament a Strategiei Energetice Nationale.

Nu pot sa nu ma intreb dacă nu cumva tergiversarea adoptării unei asemenea Strategii este ”opera” unor grupuri de interese  economice transpartinice care stiu că, in absenta ei, isi pot servi mai bine obiectivele financiare, in dauna consumatorilor finali.

Acest obicei politic prost de a lucra pe sub masa in beneficiul unor grupuri restranse trebuie eliminat.”

Articole similare

Back to top button