ActualitateSliderSocialUltima ora

Serie de incendii – activitate intensă pentru pompieri

La sfârșitul acestei săptămâni echipajele de pompieri din cadrul ISU Gorj au fost solicitați să intervină pentru stingerea a 36 de incendii de vegetație uscată în mai multe localități din județul Gorj, fiind afectată o suprafață de aproximativ 292 ha de vegetație uscată și mărăciniș.

În localitatea Săcelu echipajele de pompieri din cadrul Gărzii de Intervenție Novaci și Detașamentul de Pompieri Târgu-Jiu au intervenit pentru stingerea incendiului de vegetație uscată în satele Săcelu și Blahnița de Sus. A ars vegetația uscată și mărăcinișul pe o suprafață de aproximativ 60 ha.

Cauza probabilă a incendiilor o reprezintă focul deschis în spații deschise, ca urmare a nerespectării regulilor de apărare împotriva incendiilor.

Sunt reamintite, pe această cale, câteva dintre regulile și măsurile pentru utilizarea focului deschis:

  • Utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu, pe timp de vânt, de uscăciune avansată este interzisă.
  • Arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deșeurilor și a altor materiale combustibile se face în locuri special amenajate ori pe terenuri pregătite, cu luarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăți, asigurând supravegherea permanentă a arderii și stingerea jarului după terminarea activității.

Aceste evenimente neplăcute nu se opresc, însă, aici. Ieri, în jurul orelor 17:00 echipajele de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu-Jiu au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de cereale din municipiul Târgu-Jiu. Datorită intervenției rapide a echipelor de pompieri, incendiul a fost localizat, împiedicându-se astfel propagarea acestuia la vecinătăți. Au ars paleții din lemn pe care erau depozitați sacii cu azotat, cauza probabilă a incendiului fiind în curs de stabilire.

Articole similare

Back to top button