ActualitateSliderSocialUltima ora

“Iarna nu-i ca vara” și turiștii profită din plin de acest lucru

Iarna aceasta a fost una “autentică”, a susținut directorul Salvamont, Sabin Cornoiu. Îi dăm dreptate întrucât vremea prielnică practicării sporturilor de iarnă din stațiunile montane și-a spus cuvântul printre fulgii de zăpadă.

Cu toate că perioada sărbătorilor de iarnă a apus de ceva vreme și nici minivacanțe nu am mai întâmpinat în ultima perioadă, acestea nu sunt impedimente în calea turiștilor dornici  de a urca în stațiunile montane. În continuare fluxul de turiști care urcă în stațiuni este unul foarte ridicat și, din păcate, este însoțit și de evenimente mai puțin plăcute. Cum toate pârtiile de ski sunt funcționale și întreținute permanent, majoritatea celor ce vizitează Rânca practică cu mare drag sporturile de alunecare însă, în continuare există și cazuri când “joaca” nu se termină tocmai bine.

Cele 3 zile de weekend s-au soldat cu peste 10 accidente, majoritatea în stațiunea Rânca. Aceste incidente s-au produs în mare parte în rândul practicanților de sporturi de iarnă însă au existat și cazuri de evenimente petrecute în golul alpin în alte zone ale județului unde a fost necesară intervenția salvamontiștilor. Gradul de răspuns al echipelor a fost de 100% iar jumătate dintre cazuri au fost transportate la spital, prezentând afecțiuni grave și necesitând control de specialitate.

Articole similare

Back to top button