ActualitateSliderSocialUltima ora

Târgu-Jiu are o nouă ”groapă de gunoi”

O nouă groapă de gunoi s-a înființat la Târgu-Jiu. Acest focar de infecție se regăsește pe Prelungirea Panduri din municipiul Târgu-Jiu și se extinde pe o bună bucată a terenurilor aflate în zonă.

Reprezentanții Primăriei și comisarii Gărzii de Mediu Gorj au fost sesizați cu privire la existența consistentă a deșeurilor ce împrejmuiesc zona respectivă. Să fie vina celor ce dețin terenuri proprietate privată și nu le îngrădesc sau de vină este lipsa de respect față de mediu și față de propria persoană a celor ce decid să arunce deșeuri acolo unde văd cu ochii?

Deși operațiunea de depistare a vinovaților este în plină desfășurare, remedierea problemei revine în sarcina autorităților locale care vor fi nevoite să colecteze tone întregi de deșeuri menajere, materiale de construcții, piese de mașini, cadavre ale unor animale și piese vestimentare. Constatările de la fața locului indică în mod clar faptul că autorii acestor fapte dețin abonament pe o perioadă nedeterminată la această “groapă de gunoi” întrucât zecile de grămezi de deșeuri nu s-au adunat peste noapte.

Garda de Mediu Gorj s-a implicat imediat în această problemă, stabilind un program de măsuri în cadrul primăriei municipiului Târgu-Jiu. În primă instanță se vor identifica posesorii terenurilor cu pricina întrucât, mai întâi de toate, obligațiile legale de salubrizare le revin acestor persoane.

Posesorii terenurilor sunt cei care răspund de administrarea și îngrijirea acestora însă în cazul în care nu sunt identificați nici aceștia, nici făptașii în sine, atenția se va îndrepta către autoritățile locale care ar trebui să fie mai implicate în supravegherea și identificarea celor ce abandonează deșeuri.

Educarea celor ce împrăștie deșeuri fără a avea pic de simț de răspundere nu este o muncă tocmai ușoară. Astfel, ca și măsuri de prevenire Comisarul Șef al Gărzii de Mediu Gorj, Gheorghe Sanda, recomandă posesorilor de terenuri să acorde mai multă atenție proprietăților pe care le dețin și în același timp susține că poliția locală trebuie să fie mult mai implicată, sporind numărul de controale. Ca și informație pentru persoanele certate cu legea și cu valorile morale, sancțiunile aplicate celor ce săvârșesc astfel de fapte se ridică la valoarea de 10.000 lei pentru persoanele fizice și 100.000 lei pentru persoanele juridice.

Articole similare

Back to top button