ActualitatePoliticaSliderSocialUltima ora

Drumul expres – va fi sau nu va fi?

Drumul expres Târgu-Jiu – Craiova este un subiect care se află în atenția tuturor de o bună perioadă de timp. Întrebarea ce plutește în jurul acestui subiect și se află pe buzele tuturor este una simplă: se face sau nu acest drum? Depinde pe cine întrebăm, depinde cine răspunde. Având în vedere toate comunicatele PSD, Radu Miruță, deputat USR, vine cu răspunsul său și în cadrul zilei de ieri și-a exprimat opinia despre această situație.

“Buna ziua! Avand in vedere comunicatul PSD Gorj care anunta ca ministrul Grindeanu a semnat ceva ce ar fi dovada faptului ca drumul expres Targu Jiu-Craiova se va construi, va rog, ca din respect pentru adevar, sa transmiteti cetatenilor ce reprezinta publicul dumneavoastra urmatoarele precizarea ca aceasta declaratie este neadevarata din urmatoarele motive:

– Contractul pentru SF si PT (proiect tehnic) a fost incheiat si finantat anul trecut. De altfel, era ilegala semnarea unui contract care nu are in spate finantare. Acestea au si fost motivele pentru care s-a lucrat si discutam acum despre o varianta finala din 6 variante discutate. Dupa ce Ministerul Transporturilor semneaza si finanteaza un astfel de contract, in baza lui face cerere sa ia inapoi o parte din bani din acest program POIM. Ceea ce pentru infrastructura de trasnsport de intampla in 100% din cazuri. Dl Grindeanu asta anunta acum, o formalitate care face parte din viata de zi cu zi a ministerului si care nu reprezinta nimic special cat timp se intampla pentru absolut toate proiectele.

Acest lucru nu are nicio legatura cu finantarea constructiei drumului. Singurul document care conditioneaza constructia drumului expres este Planul Investitional asumat de Guvernul Romaniei și transmis Comisiei Eurupene, din care, de curand, domnul Grindeanu, ministrul PSD a scos acest drum din categoria celor expres.

Nici PSD, nici dl Grindeanu nu au raspuns de ce au scos din Planul Investitional – documentul programatic asumat de catre Guvernul Romaniei si Comisia Europeana acest drum din lista drumurilor expres din Romania, iar in lipsa acestui raspuns, incearca sa intoxice opinia publica mizand pe faptul ca o parte dintre oameni nu inteleg mecanismele.

Asa cum prin grija USR acest drum expres a fost finantat pentru proiectare si inclus în categoria retelei de drumuri expres a Romaniei, vom face demersuri în continuare pentru a duce la bun sfarsit acest drum vital pentru judetul nostru. Demersuri concrete, ca cele de pana acum, nu minciuni.”

Articole similare

Back to top button